Hyvä Työ! -palkinto Live-säätiölle
Työelämän tutkimusyhdistys myönsi vuoden 2023 Hyvä Työ! -palkinnon Live-säätiölle
Palkinnon vastaanotti Liven asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto.
Työelämän tutkimusyhdistys on myöntänyt vuoden 2023 Hyvä Työ! -palkinnon Live-säätiölle tunnustuksena poikkeuksellisista saavutuksista työelämän monimuotoisuuden edistämisessä. Palkinto jaettiin jo viidettätoista kertaa merkittävästä työelämän tutkimusteosta, kehittämisteosta tai työelämän tutkimuksen ja kehittämisen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämisestä.
Palkitsemisperusteina yhdistys toteaa, että Live on tehnyt vaikuttavaa työtä kouluttaessaan, valmentaessaan ja kuntouttaessaan erityistä tukea tarvitsevia töihin, samalla edistäen monimuotoisuutta työpaikoilla. Live on toiminut koulutustoimijana, joka ei pelkästään tunnista täsmätyökykyisten potentiaalia vaan myös aktiivisesti tukee heitä ja auttaa työnantajia rekrytoimaan osaamisen edellä. Tämä on ollut ratkaisevan tärkeää työelämän monimuotoisuuden edistämisessä, ja se on tuonut uudenlaisia mahdollisuuksia monille, jotka ovat aiemmin kohdanneet haasteita työllistymisessä.
– Työ ei rajoitu ainoastaan täsmätyökykyisten tukemiseen, vaan Live on myös pitänyt ansiokkaasti monimuotoisuus -teemaa esillä työelämässä. He ovat tehneet yhteistyötä eri tahojen kanssa, mikä on edistänyt monimuotoisuutta ja tehnyt työpaikoista avoimempia ja inklusiivisempia. Palkinto tunnustaa Liven sitoutumisen ja huomattavat saavutukset työelämän monimuotoisuuden edistämisessä, Työelämän tutkimusyhdistyksen puheenjohtaja ja työelämätutkija Hertta Vuorenmaa kertoo.
Hyvä Työ! -palkinnon suuruus on 2500 euroa ja se jaettiin Sosiaalipolitiikan päivillä Tampereella 27.10.2023. Palkinnon kävi vastaanottamassa Liven asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa.
– Meidän oli ilo ja suuri kunnia vastaanottaa palkinto tänä vuonna. Tavoitteenamme on edistää monimuotoista ja yhdenvertaista työelämää. Suomessa on yli 60 000 täsmätyökykyistä, jotka haluavat osallistua työelämään, mutta sen ovet eivät vielä toistaiseksi avaudu. Olemme systemaattisesti kuntouttaneet, valmentaneet ja kouluttaneet tukea tarvitsevia ihmisiä osaksi suomalaista yhteiskuntaa yli 80 vuoden ajan. Haluamme jatkaa samalla polulla, koska työelämä ei ole vielä yhdenvertainen kaikille. Tämä palkitseminen osoitti sen, että olemme oikealla tiellä tavoitteidemme kanssa, Hallamaa kertoo.
Palkintorahoilla tuotetaan suomalaisille yrityksille monimuotoisuuskoulutuksia
Live tuottaa palkintorahoilla viidelle yritykselle monimuotoisuuskoulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa organisaation sisäinen monimuotoisuuslähettiläs, joka edistää monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta omassa työyhteisössään.
Live kannustaa yrityksiä tarkastelemaan omia rekrytointikäytäntöjään löytääkseen sopivaa työvoimaa ja edistääkseen inklusiivisuutta työelämässä. Tämä vaatii nykyisten asenteiden ja käytäntöjen kriittistä tarkastelua, jotta uusia toimintamalleja voi syntyä. Yrityksiltä odotetaan tänä päivänä enenevissä määrin vastuullisia tekoja, ja sosiaalinen vastuu on nyt nousemassa suureksi trendiksi ympäristökysymysten rinnalla.
– Positiivisia muutoksia tapahtuu parhaillaan suomalaisessa työelämässä askel askeleelta. Me Livessä rakennamme näitä siltoja erityistä tukea tarvitsevien ja työnantajien välillä, jotta mahdollisimman moni pääsee kiinni työelämään ja sitä kautta kokee osallisuutta yhteiskunnassamme, Hallamaa kertoo.
Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Livessä työskentelee noin 800 asiantuntijaa. Ammattiopisto Livessä opiskelee noin 1800 henkilöä. Työllistymis-, kuntoutus- ja valmennuspalveluiden asiakasmäärä on 5300.